Étterem, rendelés, bolt

Hol lehet enni a környéken?

„Hirtelen ott terem a rongyokon a gazdagság, étel az abroszon, a dús növényzet, erdö, víz, zuhatag és a hegyek, csupa ékszer.
Egyszer csak ott a semmin a Valami.”

A Kiskalács vendégházban elbújhatsz a világ zaja elől, és közben még a kíváló ételekről és hangulatos éttermekről sem kell lemondanod, hisz a környék bővelkedik ezen a téren is.

Patak vendéglő

Kismaroson található a kisvasút és a rendes vasút közvetlen közelében. Szerintem ez az egyik legjobb étterem a környéken.

Ételeikkel már több mint 25 éve képviselik a hagyományos magyar konyhát. Helyi beszállítókkal és termelőkkel dolgoznak, amit csak módjukban áll saját kezőleg készítenek (tészta, lekvár, savanyúság stb.). Állandó étlapjukat kéthetente változó szezonális ajánlattal egészítik ki. Kulináris élmények könnyed stílusban.

www.patakvendeglo.hu

Piknik manufaktúra

Lokációjában verhetetlen! Nagymaroson a Dunaparton van, szemben a Visegrádi várral, nagyon közel a révhez. Rögtön mellette van egy nagyon jó kis játszótér is, illetve elég jól lehet itt strandolni is. Nagyon jó hamburgerek, de számos más étel is kapható, illetve gyerek menü is. Kézműves söröket is tartanak. Nekem abszolút a kedvenc helyem a Dunakanyarban.
A piknik mellett van egy tipikus vízparti étkezde, ahol hekket, kolbászt, hurkát lehet enni. Teljesen jó ez is. A révnél még lángos is kapható, valamint kürtős kalács.

 

facebook.com/piknikmanufaktura

Öreg Morgó Étterem

A legnagyobb előnye, hogy ez a legközelebbi étterem, ide könnyedén le is lehet sétálni. Az étterem elég hangulatos, és tényleg jót lehet enni.

www.oregmorgo.hu

Danu Bár

A “legfancybb” hely, mely a környékből próbál inspirálódni. Sok fajta sörük van csapon.Tökéletes hely, közvetlen a Duna parton, gyönyörű kilátással a visegrádi várra.

facebook.com/danubarnagymaros

További tippek:

Füstölgő Sarok:

Zebegényben található, smokerben csinálnak marhaszegyet, de a pulled porkjuk is isteni. Nem beszélve a hozzá készített salátákról és szószokról. Mindenképp egy kulináris élmény.

Élesztő Plázs:

Cuki kis hely a Dunaparton nagyon jó sörökkel, és most már enni is lehet. Nem üzemel egész évben!

Natura Hill:

Szintén Zebegényben van. Tulajdonképpen ez egy hotel páratlan kilátással. Itt lehet kávézni, de az étel miatt mindenképp telefonálni kell, mert korlátozottak a férőhelyeik.

Nomád Bár:

A kedvenc hippitanyánk a környéken, enni ugyan pont nem lehet jókat, de bulizni és félillegálban fröccsözni a Dunaparton annál inkább.

Sakura:

Desszertnek mindig van hely, és a nagymarosi Sakura a környék legjobb cukrászdája, a legjobb fagyikkal, de pogácsájuk is isteni.

Sport Pizzéria:

ha nem akartok kimozdulni, egész jó pizzát lehet innen rendelni és gyorsan ki is hozzák, telefonszámuk: +36 27 306 164

Boltok:

A kisvasút végállomásánál van egy CBA/Príma, rögtön mellette egy Dohánybolt.

Evés után egy séta a friss levegön?

Ennyi finomság és pihenés után jól esik egy kis mozgás. Nézd meg milyen sok szép látnivaló van a közelben.